Atenea | Malaga

The Project

Its exceptional location in the new Expansion Plan area of the Campus of the University of Malaga, just at the entrance of Herrera Oria avenue extension, means a direct way to go into the city town. This residential complex covers a full city-block, making up a perimeter of four residential blocks with linking edges embracing a superior gardened area to enjoy the upmost privacy. The composition is based on a lattice design that follows the urban outline of Teatinos area.
The building’s envelope maximizes its sculptural character with planes showing a series of chiaroschuro areas combined with the intense reflection released by the glass panes utilized.
The architecture consists of free-standing blocks, but its language extents over the surrounding areas through the tension provoked by the leaning planes of their façades.

Share Button

Gallery